Coca-Cola

Coca-Cola Testébresztő

A sport és az aktív életmód támogatása a kezdetektől közel áll a Coca‑Cola Magyarországhoz. A vállalat célja, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy tudatosabb egészségszemlélettel és aktív életmóddal sokat tehetnek saját egészségük megóvásáért, jó közérzetük megőrzéséért. A tudatosságból adódik a megelőzés, a megelőzés egyik eszköze pedig a testmozgás. Ezt felismerve indította útjára a Coca‑Cola Magyarország Testébresztő Programját 2005-ben, amelynek küldetése, hogy felhívja a figyelmet a rendszeres testmozgás és az aktív, sportban gazdag életmód jelentőségére.

A program nagy hangsúlyt fektet a kiegyensúlyozott táplálkozás, a kalória felvétel és -leadás egyensúlyára és a tudatos választás népszerűsítésére. A kiegyensúlyozott életvitel elengedhetetlen összetevője a megfelelő táplálkozás mellett az elegendő és változatos folyadékbevitel. A Testébresztő Program azt vallja, hogy önmagában nincs egészségtelen étel vagy ital, csak helytelenül összeállított étrend és mozgásszegény életmód.

A mozgás öröm, bizonyítottan kedvező hatással van az egészségre és sosem késő elkezdeni. A vállalat az aktív életmód jelentőségét szabadidősport rendezvények támogatásával népszerűsíti, ahol az aktív életmód fontosságát hangsúlyozza. Egyben lehetővé teszi a széles körű, aktív részvételt, tapasztalatszerzést kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Az eseménysorozat az elmúlt években többek között olyan népszerű programokat támogatott, mint az Egészségliget, a Szigeti Sportvarázs, a Balaton-átúszás, a Tavaszi és Őszi Országos Fitness Stúdió Turné, a Tour De Pelso, a Női Mozgásfesztivál, a Mozdulj Magyarország!, a Coca‑Cola Testébresztő Női Futógála, a Balaton Maraton és Félmaraton, valamint számos egyéb ezreket megmozgató sport rendezvényt.

A program egyrészt a magyar társadalmat ösztönzi az aktív életmódra, másrészt a munkatársakat célozza meg a Munkahelyi Testébresztő keretében.

Coca‑Cola Munkahelyi Testébresztő Programunkon keresztül évek óta lehetőséget biztosítunk minden munkatársunknak arra, hogy szabadidejükben ingyenesen sportoljanak támogatott sporteseményeinken. A program munkahelyi állomásain mindenki részt vehet egészségügyi szűrővizsgálatokon, életmóddal kapcsolatos előadásokon. Felkaroljuk a dolgozók kezdeményezéseit, akik szakképzett edző munkatársaink vezetésével hetente aerobik edzéseken, gerinctorna és tánc órákon javíthatják, illetve tarthatják fenn állóképességüket ingyenesen.

Évente rendezünk a munkatársak számára foci, fallabda, tenisz és horgász kupákat, vállalati csapatokat nevezünk az Üzleti Liga kézilabda és kosárlabda bajnokságaira. Dunaharaszti telephelyünk fitnesz termében változatos mozgásfoglalkozásokat szervezünk munkatársainknak, hogy minél több mozgásformát ismerjenek meg, amelyeket aztán szabadidejükben is gyakorolhatnak. 2010-ben elkezdtük a közlekedési célú kerékpározás népszerűsítését és csatlakoztunk a Bringázz a Munkába! (BAM!) mozgalomhoz.

A program 2005-ös indulása óta tartott 500 eseményünkön eddig több mint 3 millió ember vett részt. Az elmúlt években közösen már 2 900 000 km-t futottunk és 270 000 órát aerobikoztunk. Magyarországon egyedülálló kezdeményezésként 50 sportágat karoltunk fel, hogy mindenki megtalálhassa a számára legmegfelelőbbet. 

Egy-egy családi hétvégén több ezren szántak egy kis figyelmet a saját egészségükre. Részt vehettek ingyenes szűrővizsgálatokon, a sportos életmóddal, megelőzéssel kapcsolatos beszélgetéseken, tanácsadásokon, valamint együtt tornáztak a Program nagyköveteivel: Katus Attilával és Varró Gyulával. Az elmúlt évek alatt számos nagyszabású rendezvény, több száz sporttevékenységgel eltöltött óra fűződik a Coca‑Cola Testébresztő Program nevéhez.

Coca‑Cola Magyarország Testébresztő esménynaptár

www.testebreszto.hu/esemenyek

Katus Attila: A mozgás szeretetéről és fontosságáról

Sportos és vidám, mindig friss és majd kicsattan az egészségtől. Húszévesen a Pécsi Sasok tagjaként ismerhettük meg 1993-ban. Egészen 2001-ig szép pályát futott be a trió, hatszoros világbajnoki és kétszeres Európa bajnoki címet nyertek. Profi sportpályafutása befejezése után testnevelő és angol tanárként a Magyar Testnevelési Egyetem óraadó tanáraként, illetve személyi edzőként és aerobic oktatóként tevékenykedik. Katus Attilával, a Coca‑Cola Magyarország Testébresztő Nagykövetével beszélgettünk.

Mindig lenyűgöz minket az életenergiád. Ha találkozunk veled, biztos, hogy aznap elmegyünk edzeni. Gyors és magától értetődő kérdés: Mit jelent számodra a sport?

Számomra az élet alapja, hiszen az életem egészét aktívan töltöttem, gyerekkoromtól kezdve jelentős szerepet töltött be az életemben a testmozgás. A sport segít nekem abban, hogy meg tudjak felelni az élet kihívásainak és örök optimizmussal tudjak a jövőbe nézni.

Mi lehet a kulcs a testmozgáshoz azok számára, akikre kevésbé jellemző az ilyen mértékű aktivitás?

Én azt szeretném, ha az emberek rájönnének milyen az, amikor folyamatosan erősnek érzik magukat, és könnyebben regenerálódnak egy-egy nehéz nap után. Kezdetben szükség lehet több kitartásra és akár valaki segítségére, de ha valaki egyszer ráérez erre, egyre könnyebben megy és biztosan rászokik a rendszeres testmozgásra.

Mi lehet a legjobb módszer a rendszeres mozgás beiktatására az életünkbe?

Nincs könnyű út, csak a fokozatosság van. Hiába akarunk a mai világban mindent a lehető leggyorsabban megszerezni, a sportban nincs ilyen opció. Ez nagyon tiszta dolog. Annyit kapsz vissza, amennyit beleteszel. Ami persze nem is olyan nehéz, mert nagyon sok örömöt is okoz. Apró lépéseket kell tenni, de azt rendületlenül. A másik, hogy meg kell értenünk a saját testünket. Figyelni kell a jelekre, ugyanúgy ahogy tudjuk azt, hogy éhesek vagyunk, álmosak vagyunk, azt is meg kell tanulnunk, hogy mikor mire van szüksége a szervezetünknek, az izmainknak, a szívünknek. Kicsit tudatosabban kell együtt élnünk a saját testünkkel, és soha ne gondoljuk, hogy ezt késő elkezdeni.

A tudatosságból adódik a megelőzés. Jellemző ez a magyar emberre?

Ahogy mondod, a megelőzés az mindennek az alapja, ezt nem lehet eleget hangsúlyozni. Ha majd a gyógyítás helyett többet teszünk a megelőzésért, akkor kapja vissza a testmozgás, és szorosan hozzá kapcsolódóan az ’EGÉSZ-SÉG’, az őt megillető rangot. A Coca‑Cola Magyarország Testébresztő Programja is ezzel győzött meg. Fel kell rázni az embereket, és lehetőséget adni nekik, hogy megéljék a mozgás örömét. Nem szabad a „házi feladatot” látniuk a sportban, olyan mindennapi aktivitássá kell tenni, amely nélkül nem tudják elképzelni az életüket, és kizárólag őket, az ő egészségüket és boldogságukat szolgálja. Azt is tudni kell, hogy önmagában nincs egészségtelen étel vagy ital, csak rosszul összeállított étrend és mozgásszegény életmód. Ezért bármit lehet fogyasztani, de ügyelni kell a mértékletességre és a testre szabott, kiegyensúlyozott étrendre, valamint az aktív életmódra, hogy a kalória felvétel és leadás egyensúlyban legyen.Letöltések

udito_oldalak_2015.pdf
PDF | 4,6 MB
udito_oldalak_2014.pdf
PDF | 6,7 MB
udito_oldalak_2013.pdf
PDF | 6,3 MB
udito_oldalak_2012.pdf
PDF | 10,5 MB
udito_oldalak_2011.pdf
PDF | 4,1 MB
udito_oldalak_2010.pdf
PDF | 3,6 MB

www.testebreszto.hu

Testébresztő Youtube

Testébresztő Facebook

Share |