Coca-Cola

Itthon, helyben

Több mint 40-féle termékünk 90 százalékát itthon készítjük. Italainkat 1200 munkahely megteremtésével Dunaharasztiban és Zalaszentgróton palackozzuk, üdítőink, gyümölcsleveink, ásványvizeink szállítása és értékesítése pedig további 13 ezer embernek ad munkát.*  Itthon előállított italainkkal 22 ország piacát látjuk el.

Társaságunk az egyik legjelentősebb magyar élelmiszer-feldolgozó. Vállalatunk 110 milliárd forintot meghaladó összeget fordított hazai gyártókapacitásának kialakítására és fejlesztésére. Termékeinket 22 országba exportáljuk. Az üdítőitalok előállításához használt alapanyagok kétharmadát belföldi szállítók biztosítják számunkra.

*  Forrás: Prof. Ethan Kapstein, INSEAD , Dr. René Kim, Willem Ruster MSc, Beatrijs van Manen MSc: The Socio-Economic Impact of the Coca‑Cola System in Hungary, 2012.


A Coca‑Cola közösség Dunaharasztiban

A Coca‑Cola magyarországi központja Dunaharasztiban található. Lényegesnek tartjuk, hogy ne csak egyszerűen jelen legyünk e városban, hanem segítsük is fejlődését. Míg a gyár munkahelyet teremt a helyi lakosoknak, közösségi életüket szem előtt tartva támogatjuk a helyi sportklubot, iskolát és rendezvényeiket. A település várossá nyilvánítása alkalmából köztéri falikút felállítását ajánlottuk fel. A dunaharaszti önkormányzattal együtt korszerű, eleveniszapos biológiai szennyvíztisztítót építettünk fel, mely nemcsak a gyár területén keletkező ipari és kommunális szennyvíz, hanem a lakossági szennyvíz tisztítását is elvégzi.

Cégünk segítségével hét új környezetvédelemmel kapcsolatos szak oktatása indulhatott el 2006 őszén a dunaharaszti Baktay Ervin Gimnázium és Vízügyi Szakközépiskolában.

A Coca‑Cola közösség Zalaszentgróton

Nem csak a munkában vagyunk társak, cégünknek feladatai vannak az élet más területein is. Tevékenységünk hatásaival összhangban felelősek vagyunk a környezet és természet kincseinek megóvásáért, az infrastruktúra állapotáért, élelmiszergyártó cégként pedig az aktív és egészségtudatos életmód népszerűsítéséért is. Annak érdekében, hogy megfeleljünk a város, a közösség érdekeinek és elvárásainak Zalaszentgrót önkormányzatával közösen és összehangoltan végezzük ezen tevékenységeinket.

  • Új játszóteret adtunk át a Csányi-Zrinyi Általános Iskola udvarán, vállalatunk 3 millió forinttal támogatta az Európai Unió előírásainak megfelelő létesítmény megvalósítását.
  • 2008. szeptemberében felavattuk a tüskeszentpéteri elkerülő utat, amelynek 50 millió forintos költségét – tehermentesítendő a városrészt a jelentős átmenő kamionforgalomtól - a Coca‑Cola HBC Magyarország Kft. állta.
  • A NaturAqua forrásból feltörő víz hőmérséklete 33 Celsius fokos, de mivel a palackozáshoz csupán 17 Celsius fokos vízre van szükségünk, ezért a hőfokkülönbséget egy szivattyú segítségével a városi termálfürdő fűtésére adjuk át.
Share |