Coca-Cola

A Coca-Cola környezetvédelmi politikája

A globális Coca‑Cola rendszer társadalmi felelősségvállalási tevékenységének egyik kiemelt területe a környezetvédelem. Mint a világ egyik legnagyobb üdítőital gyártó vállalata, kötelességünknek érezzük, hogy jó példával járjunk elől, így termelési és menedzsment folyamatainkba beépítettük a  fenntarthatóság és a környezetvédelem szempontjait. Összhangra törekszünk üzleti céljainak elérése és környezetünk megóvása között. Célul tűztük ki, hogy csökkentjük vállalati tevékenységünk környezetre gyakorolt hatását, így tevékenységünket az alapanyag- és energiafelhasználástól a csomagolási hulladékok kezeléseig minden szinten áthatja a környezettudatos gondolkodás és gyakorlat. Nap mint nap teszünk azért, hogy kevesebb energiát és vizet használjunk, csökkentsük a keletkező szennyvíz és hulladék mennyiségét, az üvegházhatású gázok kibocsátását, és szelektíven gyűjtsük és hasznosítsuk a tevékenységünkből származó hulladékokat.

Célunk, hogy biztonságos és környezetkímélő módon minőségi termékeket és szolgáltatásokat biztosítsunk partnereink és a fogyasztók számára. Elkötelezettek vagyunk a hosszú távon fenntartható fejlődés iránt, tudjuk, hogy üzleti tevékenységünk számára a legelőnyösebb környezet a lehető legtisztább környezet, hiszen cégünk csak ilyen környezetben lesz képes a jövőben működni, gazdasági céljait elérni.

Azonban úgy gondoljuk, a környezetvédelem túlmutat azon, hogy ezt mindennapi működésünk és termelési folyamataink során megvalósítsuk. Ennél többet szeretnénk tenni, tudásunkat és tapasztalatainkat felhasználva, valamint kihasználva a helyi és globális jelenlétünk adta lehetőségeket, mindezt úgy, hogy ebből a helyi közösség, a lakosság is profitáljon, számukra is értéket teremtsünk – mindezt egyszerre úttörő és példamutató módon.

Mi a Coca‑Cola rendszernél hiszünk a partnerségben, az együttműködés erejében. Együtt ugyanis hatványozódik a problémák megoldása érekében bevethető tudás, képesség és természtesen az anyagiak is. Ezt a szellemiséget követjük működésünk során, és ugyanígy járunk el a működésünk szerves részét képező társadalmi felelősségvállalási gyakorlatunk során is. Az összefogás erejében bízva cselekszünk akkor is, amikor a környezet védelmét szolgáló társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéseket indítunk, stratégiai civil partnereinkkel együttműködve.

Share |