Coca-Cola

The Coca-Cola Company:
A titok sikere.

Az egyesült államokbeli Atlantában székelő The Coca‑Cola Company rendelkezik az egész világon a Coca‑Cola termékek valamennyi védjegyjogával. A licencelés és a fogyasztói marketing mellett ez a vállalat állítja elő a szigorúan titkos recept szerint készülő koncentrátumot a licencpartnerek számára. Ezen kívül a feladatai közé tartozik a fogyasztók ízlésének megismerése és inspirálása. Minden kultúrában, minden országban, minden nap.

A Coca‑Cola szervezet, avagy:

A siker licence.

A nemzetközi Coca‑Cola szervezet az egész világon sikerrel működik együtt kb. 1 000 partnervállalattal a licencrendszer keretében, amelyet franchisingnak is neveznek. Ezek a partnervállalatok (amelyeket hívhatnak engedélyesnek vagy palackozónak is) megkapják a The Coca‑Cola Company vállalattól a bevizsgált eredeti koncentrátumot a termékek előállításához, palackokba töltik a kész italokat, valamint átvállalják az értékesítést és a disztribúciót.

Valamennyi licencpartner önálló vállalkozás, amely világosan meghatározott régiókban forgalmazza a Coca‑Cola termékeket. Míg a The Coca‑Cola Company helyi fióktelepe végzi valamennyi marketingfeladatot, a palackozó az ügyfeleik igényeit elégíti ki (kereskedelmi láncok, vendéglátó-ipari vállalkozások, éttermek, automaták stb.). A The Coca‑Cola Company az egész világon rendelkezik fióktelepekkel, amelyek szorosan együttműködnek az adott licencengedélyessel. Magyarországon a Coca‑Cola HBC Magyarország Kft. felelős egyedüli hivatalos palackozóként a Coca‑Cola termékek gyártásáért és forgalmazásáért.

Share |