Coca-Cola

Összetevők

Az összetevőkkel kapcsolatos kérdése van? Itt találhatók meg a termékeink összetevőivel kapcsolatos válaszok. A Coca‑Cola vállalatcsoport valamennyi terméke a helyi és európai élelmiszertörvényekkel összhangban készül.

Hogyan édesítik a Coca-Cola üdítőitalokat?
Ha a cukrot tartalmazó üdítőitalaink címkéjén az összetevők alatt a cukor fel van tüntetve, akkor szacharózról van szó. Ha a termékeinkhez a cukortól eltérő édesítőszer van hozzáadva, akkor azt szintén feltüntetjük a címkén az összetevők alatt. Ezek közé tartoznak például a csökkentett kalóriájú, ill. cukormentes termékeinkben alkalmazott édesítőszerek.
ugrás az oldal tetejére
Mennyi cukrot tartalmaz a Coca-Cola?
A cukor a szénhidrátokhoz tartozik, és a szervezetünket gyorsan képes energiával ellátni. 100 ml Coca-Cola 11,2 gramm cukrot tartalmaz. Szintén fontos tudni: a „hozzáadott cukor nélkül” megnevezés nem azt jelenti, hogy az adott ital cukormentes. A narancslé átlagosan 9 g, az almalé pedig 11,7 g cukrot tartalmaz, ami magában a gyümölcsben található.
ugrás az oldal tetejére
Mennyi koffeint tartalmaz a Coca-Cola?
A koffeintartalom egy liter Coca-Cola-ban körülbelül egy csésze közepesen erős kávé koffeintartalmának felel meg.
ugrás az oldal tetejére
Miért használnak adalékanyagokat?
Adalékanyagokat például azért adnak élelmiszerekhez, hogy a könnyen romló termékeket eltarthatóbbá tegyék. Ezenkívül adalékanyagokkal lehetséges azonosan magas minőségű élelmiszerek előállítása.
ugrás az oldal tetejére
Miért tartalmaz a Coca-Cola foszforsavat?
A foszforsav (E 338) olyan savasító anyag, amely például a Coca-Cola esetében a szúrós, jellegzetes ízt kiemeli.
ugrás az oldal tetejére
Az édesítőszerek károsak?
Mint minden más adalékanyagot, az édesítőszereket is intenzív vizsgálatoknak vetik alá az egészségügyi alkalmazhatósággal kapcsolatban, mielőtt élelmiszerekben történő felhasználásukat engedélyezik. Az édesítőszerek összeférhetőségét és alkalmazhatóságát számos tudományos vizsgálat és sokéves alkalmazás igazolta. A cukorhoz képest jóval nagyobb édesítési képességük miatt az édesítőszereket csak kis mennyiségben használják fel ízesítésre.
ugrás az oldal tetejére
A Coca-Cola által tartalmazott anyagok az egész világon azonosak?
A Coca-Cola előállítása és összetevői az egész világon megegyeznek. Az összes összetevőnek, például a víznek, a cukornak és a szénsavnak mindenütt a The Coca-Cola Company, USA azonos, szigorú minőségi feltételeinek kell megfelelnie.
ugrás az oldal tetejére
Hogyan biztosítják a felhasznált víz minőségét?
A világon mindenütt a termékeink előállításához felhasznált vizet a Coca-Cola saját vízkezelő berendezéseiben készíti elő a legkorszerűbb eljárásokkal. Ez a víz higiéniailag kifogástalan, tiszta, továbbá idegen ízektől vagy szagoktól mentes. Csakúgy, mint termékeink valamennyi összetevője, a vízre is a The Coca-Cola Company, USA szigorú minőségi irányelvei érvényesek.
ugrás az oldal tetejére

vissza

Nem talált választ kérdésére?

Share |