Coca-Cola

A Coca-Cola technológiája és a garantált minőség

A Coca‑Cola vállalat által gyártott és forgalmazott üdítőital márkák a világ legbiztonságosabb élelmiszerei közé tartoznak, ugyanis mintegy 200 ország nemzeti szabályozásának és élelmiszeripari előírásainak kell megfelelniük. Naponta egymilliárd ember választja termékeinket a bolygó minden pontján, ez pedig folyamatos pozitív visszajelzés azok kimagasló minőségéről.

A Coca‑Cola Magyarország a tervezés, a kivitelezés, az alapanyagok és a termelési környezet terén is a legszigorúbb feltételeket írja elő. A Coca‑Cola dunaharaszti üdítő- és zalaszentgróti NaturAqua ásványvíz-palackozója ennek megfelelően a minőségügyi rendszerre vonatkozó ISO 9001, a környezetirányítási rendszerre vonatkozó ISO 14001 tanúsítványokkal is rendelkezik. Dunaharasztiban a munkaegészségügyi és biztonságirányítási rendszerre vonatkozó OHSAS 18001 minősítést is megkapta a vállalat.
A zalaszentgróti ásványvíz üzem az elsők között vezette be és sikeresen tanúsíttatta az FSSC 22000-es élelmiszerbiztonsági irányítási rendszert, amelynek alkalmazása Dunaharasztiban is megkezdődött.

Alapelvünk, hogy valamennyi jogszabálynak, hatósági és cégcsoporton belüli előírásnak egyaránt megfeleljünk. Termékeink csak a legszigorúbb minőségellenőrzés után hagyhatják el üzemeinket, mindkét termelő egységünkben működik erre a feladatra alkalmas jól felszerelt laboratórium. Az élelmiszerbiztonsági előírásokkal, a legújabb tudományos eredményekkel kapcsolatban folyamatosan konzultálunk az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet, az ÁNTSZ és az élelmiszerbiztonságot felügyelő egyéb hatóságok szakembereivel.

A Coca‑Cola technológiája és a gyártási folyamat – teljeskörű minőségbiztosítás

A dunaharaszti gyár Közép-Kelet Európa egyik legkorszerűbb üditőitalgyártó üzeme. A szigorú minőségellenőrzés a palackozó valamennyi részére jellemző. A palackfújóban és a töltőüzemben, valamint a hozzájuk csatlakozó készáruraktárban is nemzetközi színvonalon folyik a munka.

A vállalat minőségbiztosítási rendszere mérési sarokszámokat és határértékeket ír elő és megállapítja a vizsgálatok gyakoriságát. A termelés minden fázisát szigorúan ellenőrzik a palackozástól kezdve a késztermékek tárolásáig. Ez biztosítja a termékek folyamatos és egységesen magas minőségét.

A Coca‑Cola gyártásához használt vizet kezeljük, és a megfelelő óvintézkedéseken és tisztítási eljárásokon túl, minőségvizsgáló laboratóriumunkban rendszeresen ellenőrizzük. A víz minősége és tisztasága kiemelkedően fontos, hisz csak így biztosíthatjuk, hogy az üdítőital íze tökéletesen egyforma legyen - mindenütt a világon. A szén-dioxid ízét, illatát és tisztaságát minden szállításnál ellenőrizzük.A tisztított vizet és a különböző alkotórtészekből helyben elkészített szirupot gondosan beállított arányban összekeverjük, ehhez a keverékhez azután szén-dioxid-gázt adunk hozzá. Mindez egy erre speciálisan kialakított, zárt keverő rendszerben történik, amelynek belsejében magas nyomáson és alacsony hőfokon keverjük össze az italt és a szén-dioxidot. A magas nyomás és az alacsony hőfok egyformán szükséges ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű buborék jusson az italba.

Hasonló gondosság kíséri a csomagolást is. A palackfújó üzemben helyben gyártott egyutas, különféle méretű műanyagpalackok formáit a belső hengerfalra és az illesztésekre koncentráló gyötrésvizsgálatok teszik állandó minőségi próbára.

Mire elkészülnek az üdítő, üveg- és műanyag palackok, valamint alumínium dobozok ezrei várakoznak a Coca‑Cola töltésére. A gondosan kimosott, kiöblített palackokat futószalag rendezi sorba; a palackokat a mosás és öblítés után ellenőrző berendezések segítségével még egyszer alaposan megvizsgáljuk. A palackok rendkívül alapos ellenőrzésen mennek tehát keresztül, mielőtt megtöltenék őket a világ legnépszerűbb üdítőitalával. Az automata, zártrendszerű töltőgép egyforma mennyiségű Coca‑Cola-t tölt minden egyes palackba, amelyeket a gyártás befejező mozzanataként a zárógép lát el fém-, illetve műanyag kupakkal. A Coca‑Cola zárt palackozási technológiája nemcsak a pontos mennyiséget, hanem a teljes higiéniát is szavatolja.

A korszerűen kialakított infrastruktúra és gyártó berendezések, valamint a képzett és elhivatott munkatársak együttes kiváló teljesítményének eredményeként a gyártási higiénia világszínvonalú. Ez alapozta meg azt a döntést, hogy a dunaharaszti gyárba ún. aszeptikus töltősorokat telepítsen le a vállalat. Az aszeptikus technológiával megvalósult a tartósítószer mentes gyümölcsitalok és teák töltése. A palackozó sor palackelőkészítő és töltő terében túlnyomás uralkodik, amelyet szűrt (romlást okozó mikróbáktól mentes) levegővel tart fenn a rendszer.

A gyártósorokba („on-line”) épített automata minőség-ellenőrző berendezésekkel, laboratóriumi mérésekkel és emberi megfigyeléssel folyamatosan ellenőrizzük a palackba töltött ital előírásszerű minőségét, mennyiségét és a csomagolás megfelelőségét. A gyártás során termékeinkből félóránként mintát veszünk, melyet laboratóriumunkban elemzünk és ellenőrzünk, biztosítva, hogy termékeink a legszigorúbb EU és magyar minőségi követelményeknek megfeleljenek. Rendszeres ellenõrzés támogatja és tartja fenn a Coca‑Cola-nál a technológiai kiválóságot. A The Coca‑Cola Company technikai személyzete világszerte audit látogatásokat tesz a termelőegységekben, hogy értékelést készítsen az előállítás, a feldolgozás és a csomagolás körülményeiről. Mi több, az együttműködő üzemek munkatársai folyamatos, magas színvonalú technikai támogatásban, képzésben és továbbképzésben részesülnek a minőségbiztosítási módszerek terén. A higiéniai szabályok maximális betartása, a gyártórendszerek professzionális üzemeltetése együttesen garantálják a hagyományos és a szénsavmentes italok mindig kiváló és megbízható minőségét. Az elmúlt több mint 127 év sikerének alapja a fogyasztóknak a termékek minőségébe vetett bizalma. Ez a bizalom számunkra mindenek felett való. A Coca‑Cola cég minden szükséges lépést megtesz annak érdekében, hogy termékei a legmagasabb minőségi elvárásoknak feleljenek meg.

A Coca‑Cola cég nemzetközi szintű vállalása, továbbá, hogy kizárólag olyan minőségű szennyvizet bocsát ki üzemeiből, amelyben még a halak is megélnek. A dunaharaszti önkormányzattal együtt korszerű, eleveniszapos biológiai szennyvíztisztítót építettünk fel. Ez nemcsak a gyár területén keletkező ipari és kommunális, hanem a lakossági szennyvíz tisztítását is képes ellátni. A teljes tisztítási folyamat állandó, számítógép által vezérelt elektronikus felügyelet alatt zajlik, emellett rendszeres laboratóriumi vizsgálatok garantálják, hogy csak az előírásoknak megfelelő szennyvíz hagyhatja el az üzemet.

Környezettudatos magatartásunkkal arra ösztönözzük a fogyasztóinkat és partnereinket, hogy a műanyag palackokat és fémdobozokat szelektáltan gyűjtsék, ezzel lehetővé téve az újrahasznosításukat. A telephelyeinken is jó példával járunk elöl, a gyárakban és a raktárainkban egyaránt visszadolgozásra alkalmasan, szelektíven gyűjtjük a különböző hulladékokat.

Letöltések

OHSAS 18001 CERTIFICATE ENG.pdf
PDF | 0,6 MB
OHSAS 18001 TANUSITVANY HU.pdf
PDF | 0,7 MB
Share |