Coca-Cola

A Coca-Cola vállalati önkéntes programja

Önkéntesség vállalatunknál

A vállalati önkéntes programokon keresztül munkát „adományozunk” a szűkebb és tágabb értelemben vett közösségeinknek. A program CSR stratégiánk kiemelt része. Azzal a céllal hívtuk életre évekkel ezelőtt, hogy aktívan részt vegyünk közösségeink életében. Tudásunkkal, erőnkkel, tapasztalatainkkal olyan civil szervezeteknek, oktatási intézményeknek, közösségeknek lehetünk segítségére, akik nem rendelkeznek minden szükséges erőforrással, képességgel. A vállalati önkéntesség minden munkatársunk számára nyitott, a programokhoz bárki csatlakozhat és bárki kezdeményezhet is programokat. Az önkéntesség vállalati működésbe történő integrálásával hozzájárulunk a dolgozók közösségért érzett felelősségének növeléséhez.

Az önkéntes programjaink szoros összhangban vannak a CSR stratégiánkkal, rendszerint már meglévő programokhoz vagy civil partnerszervezeteinkkel meglévő együttműködéshez kapcsolódnak. Jellemzően környezetvédelmi, vizes élőhelyekhez vagy aktív életmóddal kapcsolatos programokról van szó. A Dolgozói Alap létrehozásával ugyanakkor arra is van lehetőség vállalatunknál, hogy a munkatársak kezdeményezzenek önkéntes programokat saját közvetlen környezetük javítására, fejlesztésére. Ezen kezdeményezések esetében – amelyeket egy pályázati rendszer keretein belül a vállalat pénzzel, az Önkéntes Klub pedig munkájával támogat -  többnyire a kedvezményezett szervezet határozza meg a tevékenység jellegét, így ennek megfelelően munkatársaink részt vettek már gyermekotthon belső terének átalakításában, iskola-, óvodaudvar felújításban, vízpart-tisztításban stb. is.

Együttműködő stratégiai civil partnereink

Az önkéntes tevékenységekbe munkatársaink mellett becsatlakoznak civil partnereink is: például a WWF Magyarország Természetvédelmi Alapítvány, az Önkéntes Központ Alapítvány, ügynökségeink, akikkel együtt dolgozunk és partnercégeink munkatársai, az adott programban érintett helyi közösségek tagjai, illetve állami természetvédelmi és vízügyi szervezetek is.

A programok szervezésében és lebonyolításában stratégiai partnerünk az Önkéntes Központ Alapítvány (www.onkentes.hu), akikkel évek óta folyamatos az együttműködésünk.

Szellemi munka „adományozása”

Mind a központi programoknál, mind a munkatársaink által szervezett programoknál támogatjuk az olyan kezdeményezéseket, amikor szellemi tudásunkkal segíthetünk olyan civil szervezeteken, oktatási intézményeknek, akik ezzel a tudással nem rendelkeznek, vagy nem áll rendelkezésre elég forrás, hogy megfizessék azt. Ez lehet pl. projekt management tanácsadás, marketing és kommunikációs tanácsadás, stratégiai tanácsadás, környezevédelmi oktatás/tanácsadás vagy akár forrásteremtés is.

Önkéntesség az elmúlt években

2008 óta több mint 700 munkatársunk vett részt önkéntes programok megvalósításában többek között Dunaharasztiban, Dunavarsányban, Szegeden, Pilisszentivánon, Visegrádon, Zamárdiban, Mohácson és több alkalommal Budapesten. Sokan a pályázati rendszerünkön keresztül segítettek kis közösségeknek Gyulán, Szentendrén, Vámospércsen, Békéscsabán, Bicskén, Taksonyban, Zalaszentgóton és Miskolcon. Önkénteseink óvodákat, iskolákat, sport pályát, közösségi tereket újítottak fel, kertet rendeztek, gumi burkolattal tettek biztonságosabbá játszótereket, stb.

Letöltések

onkentes_oldalak.pdf
PDF | 4,4 MB

Coca-Cola Önkéntes Nap 2012

Coca-Cola Önkéntes Nap 2013

Share |